Предизвестие за Ловеч | 30-03-2019

Изборът ми да работя върху темата за концлагерна България дойде съвсем естествено, след един репортаж, който гледах по телевизията. Докосна ме чисто човешки, извън политиката, жегна ме онова чувство за несправедливост, което е нормално да носим в себе си. Заобиколих се с документална литература и редки книги със спомени на оцелели от лагерите в Белене и Ловеч, за да дам на своя труд една историческа, чиста достоверност, за да говорят повече и основно фактите.

Съчетаването на исторически факти с художествен текст и безпристрастно, почти журналистическо придържане към действителността, така както е описана и разказана от очевидците, за мен всичко това беше изключително предизвикателство като написване на най-важната дипломна работа в писателската ми кариера до момента. За мен като гражданин и като автор е потребно да се пише за тези събития. За мен е чест да дам, да предложа на българския читател първия роман посветен на лагера край Ловеч.


Из мислите на АриЯ | 28-02-2019

Чудите се какъв подарък да изберете за рожден ден? Ами за Коледа? Тази книга е едно прекрасно предложение да зарадвате Ваш близък човек за предстоящ празник, а защо не и самите себе си?

Книгата е разделена на две части. В първата част ще имате възможността да се потопите във вдъхновяващите мисли на АриЯ, които досега са завладявали множество читатели във виртуалния свят. На пръв поглед тези т. нар. цитати изглеждат кратки и прости, но изненадващо точно това ги прави лесни за прочит и разбиране. Те ще Ви накарат да се замислите над целите, които сте определили в живота си и  дали работите достъчно в името на постигането им. Ако себеувереността и мотивацията е липсващата частица във Вашия пъзел на живота, то значи, че сте открили подходящият “учебник” по този предмет. Темата за любовта също   е водеща в първата част на произведението.

Втората част - бонус е главно поетична. В нея АриЯ излива цялата си емоция и я разпилява между редовете на своите стихове. В тази част  тя поставя и едно от най- известните нейни стихотворения, посветено специално на всички сестри.

Потопете се в един по-различен, по-позитивен и вдъхновяващ свят, който може да се превърне и във Ваша реалност!