Контакти Пишете ни
Начало Условия Най-често задавани въпроси Най-успешни активни проекти Най-нови книги Реклама Успешно приключили проекти
Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.

Получени плащания

 
1. Галин Георгиев Димитров
2. Ваня Ангелова Иванова
3. Владимир Петров
4. Александра Николаева Трифонова
5. Антония Петкова ЙОрданова
6. Андриана Илиева Георгиева
7. Божидара Георгиева Мавродиева
8. Antoaneta Vakavchieva
9. Верка Благова Николова
10. Вероника Игнатиева Лазарова
11. Венета Митева
12. Венета Митева
13. Златка Димитрова Велкова
14. Зоя Валентинова Христова
15. Радка Костова Видьова
16. Калина Тодорова Христова
17. Красимир Ангелов
18. Кръстина Георгиева Събева
19. Костадин Иванов Кралев
20. Костадин Иванов Кралев
21. Georgi Martinov
22. Мариана Грозева Димитрова
23. Мария Георгиева Лакова
24. Мария Симеонова Цонева
25. Мария Димитрова Михайлова
26. Мартина Арнаудова
27. Наталия Стефанова Димова
28. Мирослав Олегов Йонков
29. Мирослав Олегов Йонков
30. Ilko Donchev Arnaudov
31. Пенка Иванова Милева
32. Пенка Иванова Милева
33. Петьо Петков Николов
34. Недко Кирилов Стоянов
35. Mariyana Stoyanova
36. Стелияна Маринова Дулкова
37. Танко Костадинов Танков
38. Таня Станчева Димова
39. Таня Станчева Димова
40. Penka Argirova
41. Tanya Slaveykova Stoyanova
42. VELICHKA KOEVA
43. Viara Dimitrova Shivacheva-Yaneva
44. Vladislava Angelova
45. Yuliana Stancheva
46. Zhasmin Nikolov Dimitrov
47. Евелина Стоянова Йовчева
48. Елка Тодорова Василева
49. Дончо Андреев Срнаудов
50. Десислава Миленкова Запрянова-Станиевич
 

Неполучени плащания

 
1. Яна Славчева Петрова
2. Яна Славчева Петрова
3. Димитър Георгиев Димитров
4. Vladislava Angelova
5. Vladislava Angelova
6. Violets Vasileva Daneva
7. Violeta Daneva
8. Violeta Daneva
9. VELICHKA KOEVA
10. VELICHKA KOEVA
11. VELICHKA KOEVA
12. Snezhina Petrova Todorova
13. Snezhina Petrova Todorova
14. Sabina Ivanova Apostolova
15. Nataliq Stefanova Dimova
16. Nataliq Stefanova Dimova
17. Mariyana Stoyanova
18. Недялка Илиева Арнаудова
19. Недялка Илиева Арнаудова
20. Недялка Арнаудова
21. Петъо Петков Николов
22. Мирослав Олегов Йонков
23. Наталия Стефанова Димова
24. Наталия Стефанова Димова
25. Наталия Стефанова Димова
26. Наталия Стефанова Димова
27. Мариана Грозева Димитрова
28. Маргарита Георгиева Стоянова
29. Маргарита Георгиева Стоянова
30. Маргарита Георгиева Стоянова
31. Elena Stankova Boteva
32. Elena Stankova Boteva
33. Илия Петров Петров
34. Иван Иванов иванов
35. Златина Николаева Георгиева
36. Венета Митева
37. Верка Благова Николова
38. Бойка Николова Нинова
39. ВиолетаМаноловаДанева
40. ВИОЛЕТА МАНОЛОВА ДАНЕВА
41. Ваня Стойкова Събева
42. Ваня Стойкова Събева
43. Ваня Ангелова Иванова
 

Истории по действителни случаи с куче

 
 
Резюме  

Кейси е необикновено английско куче в обикновено българско семейство. С интелигентността, с която проси от масата тя се ослушва за всичко, което се споделя вечер. Оттам разбира, че освен столичанка, във вените ѝ тече кралска кръв (баба ѝ имала роман с куче от Бъкингам ) и че разказвайки нейните истории стопанката ѝ става световноизвестен писател. Кейси пожелава в замяна на това да се храни по шест пъти на ден, вместо по два; да носи скъпи бижута и тоалети; да ходи всяка седмица на фризьор, масаж и маникюр; да отиде на бал в двореца, да има прислуга и попечителски фонд за неродените си деца. Дали ще получи всичко това ще разберете, ако прочетете веселите истории по действителни случаи с куче.

 
PDF  
Оттук можете да изтеглите откъс от книгата в PDF формат
 
Откъс от книгата  

Кейси е необикновено английско куче в обикновено българско семейство. С интелигентността, с която проси от масата тя се ослушва за всичко, което се споделя вечер. Оттам разбира, че освен столичанка, във вените ѝ тече кралска кръв (баба ѝ имала роман с куче от Бъкингам ) и че разказвайки нейните истории стопанката ѝ става световноизвестен писател. Кейси пожелава в замяна на това да се храни по шест пъти на ден, вместо по два; да носи скъпи бижута и тоалети; да ходи всяка седмица на фризьор, масаж и маникюр; да отиде на бал в двореца, да има прислуга и попечителски фонд за неродените си деца. Дали ще получи всичко това ще разберете, ако прочетете веселите истории по действителни случаи с куче.

 

Когато получихме  покана от кралския двор за пролетен бал в Замъка, бях много озадачена. Докато отварях луксозния плик, Кейси вече се бе досетила, че е нещо важно, щом не исках да го споделя с нея и скочи, грабна плика от ръката ми, остави ми белег от два зъба и се втурна на двора. Опитах да я догоня, съборих една саксия, спънах се в масата, но я настигнах между гаража и палатката. Победата ми нямаше голям ефект, защото поканата лежеше скъсана на три части в калта, а четвъртата можеше да намеря сутринта на едно друго място.

Изпрах луксозната хартия, прочетох  датата и  информация, че балът ще трае три дни.  

Порових в сайта на Замъка, намерих обявата и си спомних  думите на жената. от която купихме кучето  за родословното й дърво. Пра-пра-бабата на Кейси  по майчина линия имала роман с принц от Замъка. Бабата била красива девойка, а принца много влюбен в нея. Отказал се от наследство и заживели заедно. Наричали го селския принц, защото пра-пра- бабата може да била красавица, но си била от село. Това разбира се, не пречи на потомците й да имат благородна кръв и да получават покани от знатни роднини.

Балът беше след месец и половина, а ние загубихме един в  разглеждане на Прада, Воуг и обяви в Ибей.  Не успявахме да постигнем консенсус какъв цвят да е тоалетът за галавечерята, когато Кейси ще се запознава с родата. Моделът щеше да ушие наша приятелка, която като треньор по художествена гимнастика беше ушила много трика за състезателки.

,,На мама момичето“, което сега повече наричахме ,,тъпо куче“, защото не слушаше, искаше горна част с буфан ръкави и панталон с къдри в тюркоазено зелено. Не можех да я убедя, че този цвят ще подхожда повече за третата вечер от бала, посветена на цирка. Втората вечер трябваше да бъдат маскирани, сиреч, бяха поканени на бал с маски. Казах на Кейси, че с късата си козина в бледо жълт цвят  и наднорменото си тегло спокойно можа да мине за прасе, без да има нужда от маска и тя не ми говори половин  месец.

Примирих се с тюркоазения костюм,  с гривните от перли, които мъжа ми поръча за четирите й крака, защото така било модерно, но с това, че иска да вземе за кавалер оня нехранимайко Димитър от съседния парк, не можах! Той, освен че не работеше и се шляеше по цял ден, ами харчеше пенсията на баба си, за която уж трябваше да се грижи,  докато родителите му работеха на пасажерски кораб. И кой нормален човек ще  кръсти булдога си Димитър?

Дните минаваха,  нашата продължаваше да се сърди и накрая реших да бъде на нейното. Ей това ми беше грешката! Да знаете, животните са много по-умни от хората. Не само, че взе Димитър за кавалер, ами и му купихме два костюма и един дънков гащеризон, защото родителите му били на преход и не можели да пратят пари.

-  Абе,  Кейси, абе ,  мамо,  не може на круизен кораб да няма пост терминал!  Нали парите на хората за  забавления ще свършат, кой ще ги остави да не си платят?

- Какво да ви кажа… Тя е влюбена и въобще не мисли, пък и парите не са нейни…

Една седмица преди дългоочаквания ден повикахме фирма да почисти къщата, аранжор за градината, а вечерта преди бала с мъжа ми сложихме транспаранти с лика на Кейси и знаменца в квартала. Всички съседски кучета и котки дойдоха да я изпратят.

 

© Недялка Арнаудова Всички права запазени.
Публикувано:
2017-10-21

2017-12-31
КРАЙНА ДАТА
(58) от (100)
продадени книги
(332)
дарения
(796) от (800)
набрани средства
8
цена
 
Проектът е приключен
 
Автор  
Недялка Арнаудова
Биография  

Аз съм Нели Арнаудова, Нели ар, или Nelka Hubavelka във Фейсбук. Щастливо омъжена съм с дъщеря, син, зет, внуче и куче. Творческата ми кариера започна с писането на съчинения. Учителката по литература ги харесваше, съучениците ми - също, защото ги четях пред дъската и спасявах всеки, който нямаше домашно. Вторият ми сблъсък с ценители беше буквален. Написах съчинение за съветския филм ,,А утрините тук са тихи’’. Толкова харесах написаното, че го четох повече от двадесет пъти. От унеса ме извади силен шамар с опакото. Баща ми беше звънял половин час, беше влязъл през козирката (живеехме на първия етаж) и счупил прозореца на терасата. Публикувах стихове в бургаски ежедневници и рядко в седмичници. През 1996 година издадох стихосбирката ,,Защото те обичам’’- пълен провал, но на представянето ѝ ме поканиха в литературния клуб на Елка Василева. През 2000 година издадохме общ сборник със стихове ,,Сътворени от море’’. През 2011 заминахме за Англия и за малко забравих писането. Оцелявах и правих своите малки стъпки напред. През 2016 по Коледа излезе електронният вариант на книгата ,,И когато вали те обичам’’. Номинирана бях и в няколко конкурса и участвах с разкази и стихове в ,,Културна палитра”, ,,Алманах проза” и ,,Морето в разкази и рими”. Сега пиша щуротии в Клуб 50+, Хулите , Многоточие, Буквите и интервюта с бургазлии зад граница за Грамофона Бургас.