Контакти Пишете ни
Начало Условия Най-често задавани въпроси Най-успешни активни проекти Най-нови книги Реклама Успешно приключили проекти
Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.

Получени плащания

 
Валентин Колев Колев
Бистра Димитрова Кинова
Бисерка Чакърова Христова
Аида Иванова Рогачева
Бойка Стоименова Димитрова
Антоанета Тодорова Йовкова
Андреана Радева Атанасова
Вера Борисова Ковачева
Златка Георгиева Асенова
Райчо Колев Русев
Росица Михайлова Атанасова
Катя Дончева Дончева
Ирена Борисова Симеонова
Ирена Борисова Симеонова
Лидия Иванова Тороманска
Искра Симеонова
Искра Стефанова Паунчева
Искра Стефанова Паунчева
Мая Вътева Енчева
Пенка Хаджийска
Светлана Боянова Желязкова
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Слава Стоянова Славчева
Соня Михайлова Йорданова
Соня Стоянова Димитрова
Стоянка Иванова
Стела Иванова Лозанова
Paraskevi Theofanis Tsialta
Paraskevi Theofanis Tsialta
Paraskevi Theofanis Tsialta
Paraskevi Theofanis Tsialta
Ели Асенова Канева
Цонка Кръстева
Янка Цекова Стоянова
 

Неполучени плащания

 
PARASKEVI THEOFANIS TSIALTA
Надя Кънчева
Красимира Петрова Даскалова
Росица Михайлова Атанасова
Анастасия Руменова Стоева
Анастасия Руменова Стоева
Анастасия Руменова Стоева
Анастасия Руменова Стоева
Анастасия Руменова Стоева
 

Тайните на старата вила - 2

 
 
Резюме  

Историите от времето преди Втората световна война са ми били винаги много интересни, защото сравнително малко учехме за тях в училище и сякаш всичко беше обвито в някаква тайна. В романа „Тайните на старата вила – 2” действието се развива в наши дни в България, но има и препратки към миналото, когато в Германия в рамките на така наречените „тайни проекти на Третия райх” са правени разработки на летателни апарати, както и редица експерименти с тях, включително и на Балканите...

Продължението на „Тайните на старата вила” разказва една заплетена и динамична история, която ще достави голямо удоволствие на любителите на тайните проекти на Райха, които и до ден днешен са изпълнени със загадъчност, вълнуваща умовете и въображението им.

 

 
PDF  
Оттук можете да изтеглите откъс от книгата в PDF формат
 
Откъс от книгата  

Казвам се Слава Славчева и по професия съм инженер по телекомуникации. От доста години се занимавам с управление на проекти, а един от тях даже беше обявен за „добра практика”. Мога смело да кажа, че съм удовлетворена от професионалната си кариера, но тогава ще попитате: „Защо тогава се занимавате с писане на романи, а не си гледате професията?”. Моят отговор на този въпрос е: „Защото обичам да разказвам истории още от училище и то такива, които сама си съчинявам...”. Когато бях малка прекарвах летата при баба ми в едно малко средногороско градче, което и до ден днешен за мен е магическо. В градчето имаше голяма библиотека и след цял ден игри на воля сядахме със сестра ми и братовчедките ми под асмата на двора и четяхме най-различни истории за чудати герои и смели войводи като се почне от „Тимур и неговата команда” на Аркадий Гайдар, „Пан Володиовски” на Сенкевич, „Тримата мускетари” на Дюма и се стигне до „Осъдени души” на Димитър Димов... Та оттогава е и любовта ми към книгата, към добре разказаните истории за борбата между доброто и злото, за силни чувства и страшни драми, за тайните на шпионажа и за тайните съкровища на далечни острови...

Това всъщност стана причина да участвам в телевизионното предаване „Ръкописът” през миналата година. Моята племенница ми се обади и ми каза, че е видяла рекламата за предаването по телевизията и ми каза: „Ти защо не вземеш да участваш с тази книга, която започнахме да пишем, когато бяхме заедно в чужбина ?”. Аз и отговорих, че не е готова, но тя ми каза, че срокът е краят на март и трябва да съм готова дотогава. Аз като човек завършил МЕИ (сега Техническия университет) това и чакам – да имам тема и срок. Е добре, че удължиха срока до края на април и успях да завърша книгата „Старата вила”. За моя радост и изненада предварителното професионално жури ме одобри за участие и то с много висока оценка, за да имам удоволствието да се срещна с журито от предаването, което никак, ама никак, не си падаше по участници, които не са от техния бранш и моето участие приключи много бързо. 

Трябва да призная, че такива прояви на несправедливост не ме отчайват, а ме карат да вървя напред и затова реших да изпратя книгата си на няколко издатели и за моя радост още на другия ден получих отговор от „Буквите” заедно с проект на договор. И така в края на ноември в резултат на нашето сътрудничество се появи книгата „Тайните на старата вила”, на гърба на която пише:

„Наследникът на стара вила, построена от български индустриалец в края на 30-те години на миналия век край София, открива в нея скривалище, пълно с архивни немски документи. С помощта на свои бивши съученици и подкрепата на специалисти, той научава интересни факти за миналото на собственика. Факти, които и днес будят любопитство у търсачите на алтернативни енергии...

Заровени тайни, шпионска интрига, междудържавни отношения, свързани с емблематични местности в България... Какво се крие в старата вила и ще успеят ли специалните служби да се доберат до него?”.

Книгата, която е литературен трилър, първоначално излезе в електронен формат, беше приета много добре като повече от два месеца беше №1 в Топ 10 на електронните книги на сайта на Хеликон. Представянето й в София и в Стрелча допринесе за многото положителни оценки от читателите и ще споделя с една от тях (от непознат за мен човек) с вас:

„Здравейте г-жо Славчева, прочетох я на един дъх. Очаквам с нетърпение какво продължение ще роди въображението Ви. Не съм литературен критик и деля книгите на увлекателни и "задължителна литература", която с неудоволствие трябваше да прочетеш през лятната ваканция. Вие пишете увлекателно и изказът Ви е лек (но не лековат), подреден и отморява четящия. Искам да Ви виждам с нови и нови книги по лавиците в книжарниците!”

Като прочетох отзива си казах, че наистина трябва да напиша продължението, което и без това отвореният финал на книгата предполагаше. И така написах „Тайните на старата вила - 2”, която предлагам сега на вашето внимание.

Историите от времето преди Втората световна война са ми били винаги много интересни, защото сравнително малко учехме за тях в училище и сякаш всичко беше обвито в някаква тайна. В романа „Тайните на старата вила – 2” действието се развива в наши дни в България, но има и препратки към миналото, когато в Германия в рамките на така наречените „тайни проекти на Третия райх” са правени разработки на летателни апарати, както и редица експерименти с тях, включително и на Балканите... 
И книгата започва така:

„Среднощната тишина над сгушения на полегатия хълм на морския бряг болничен комплекс беше разкъсана от шума на приближаващ медицински хеликоптер, който бавно заходи и кацна на осветената площадка до главната сграда. Изпод козирката на входа на отделението за спешна помощ с голяма скорост изхвърчаха парамедици, които с вещина поеха подадената от отворената врата на хеликоптера количка с плътно завитото на нея тяло на спешния пациент. За неговото пристигане не се появи съобщение в информационната система на болницата, а беше получено устно нареждане от самия й шеф преди двайсетина минути, когато неочаквано той лично се появи в спешното отделение.” 

Кой ли е спешният пациент? И къде се развива действието?

Участници във втората част на „Тайните на старата вила” отново са главните герои от първата част - екипът на Димитър Канев – шеф на Агенцията, състоящ се от неговите съученици Петър Камбуров и Иван Денев, както и двамата безименни криминолози и естествено експертката по историята на Третия райх – Евгения Нотева; тайнственият Недев, както и представителят на фондацията в Кьолн – д-р Майер, агентът от MI-6 – Ник Лънди и Люся Николаева – специален представител на Федералната служба за безопасност на Русия, както и нови лица...

Както обикновено, когато героите трябва да обсъдят нещо важно, то това се случва в старата вила:

„Щом се събраха около кухненската маса Канев им разказа какво се е случило през уикенда в малкото средногорско градче. 

Наведе се и взе кашона, който беше оставил при влизането си до вратата на кухнята и го постави на масата. Отвори го и отвътре се показа стара кожена чанта от хубаво обработен телешки бокс, каквито тогава са носели висшите немски офицери, както днес се носят дипломатическите куфарчета. Канев натисна внимателно ключалката и тя изскърца и се отвори. Вътре имаше папки с документи с герба на Третия райх, както се казваше едно време „прошнуровани и прономеровани”. Върху всяка от тях имаше посочен период и номенклатурен номер. „Сигурно в Райха са имали система за работа с документи в държавната администрация” си помислиха мъжете.

- Това ми прилича на дежа вю...- тихо каза Петър, а Иван добави:

- Май започваме отначало...”.

Да, героите от романа наистина започват изпълнението на нова задача, която ще ги отведе на едни от най-красивите места в планините на България, а защо не и много по-далече:

„ - Да, това са останки от експеримента. Погледнете на втората снимка в ъгъла под камарата камъни се подава малка част от корпуса на апаратурата, която ако си спомням добре се ползваше за контрол на полета на летящото чудо. А лъскавото парче в дясно от него е част от корпуса му или по-скоро от резервните панели.

- Мислите ли, че тези останки могат да имат някакво значение в наши дни? – попита Канев.

- Докато не са измислени такива технологии, а те доколкото знам все още не са, тези останки за от голяма важност за специалистите. Предполагам, че знаете в какви специални зони те се съхраняват на различни места по света. Разбира се, най-вече в САЩ и в Русия...”.

След множество тайни разговори и преговори между различните участници в проекта интригата се развива съвсем неочаквано само, за да потвърди, че те са на правилен път – този, който води към звездния небосклон над нас...

Продължението на „Тайните на старата вила” разказва една заплетена и динамична история, която ще достави голямо удоволствие на любителите на тайните проекти на Райха, които и до ден днешен са изпълнени със загадъчност, вълнуваща умовете и въображението им.

 

© Слава Славчева Всички права запазени.
Публикувано:
2016-03-30

2016-05-31
КРАЙНА ДАТА
(49) от (100)
продадени книги
(400)
дарения
(792) от (800)
набрани средства
8
цена
 
Проектът е приключен
 
Автор  
Слава Славчева
Биография  

Казвам се Слава Славчева и по професия съм инженер по телекомуникации. От доста години се занимавам с управление на проекти, а един от тях даже беше обявен за „добра практика”. Мога смело да кажа, че съм удовлетворена от професионалната си кариера, но тогава ще попитате: „Защо тогава се занимавате с писане на романи, а не си гледате професията?”. Моят отговор на този въпрос е: „Защото обичам да разказвам истории още от училище и то такива, които сама си съчинявам...”. Когато бях малка прекарвах летата при баба ми в едно малко средногороско градче, което и до ден днешен за мен е магическо. В градчето имаше голяма библиотека и след цял ден игри на воля сядахме със сестра ми и братовчедките ми под асмата на двора и четяхме най-различни истории за чудати герои и смели войводи като се почне от „Тимур и неговата команда” на Аркадий Гайдар, „Пан Володиовски” на Сенкевич, „Тримата мускетари” на Дюма и се стигне до „Осъдени души” на Димитър Димов... Та оттогава е и любовта ми към книгата, към добре разказаните истории за борбата между доброто и злото, за силни чувства и страшни драми, за тайните на шпионажа и за тайните съкровища на далечни острови...