Контакти Пишете ни
Начало Условия Най-често задавани въпроси Най-успешни активни проекти Най-нови книги Реклама Успешно приключили проекти
Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.
 
 
 
 
 
Най-често задавани въпроси  
Как да кандидатстваме в проекта „Мечта за книга“?

Първо довършете книгата си – задължително условие. Само части или наброски за книга не могат да участват.
Второ – подгответе се психически. Продажбата на книги изисква продължителна комуникация с хора. Най-вече – с хора, които не Ви познават. Платформата „Мечта за книга“ няма да Ви осигури сама продажби, само ще Ви даде възможност да реализирате такива.
Трето – помислете реално колко активно можете да участвате. Продажбата на голям тираж за 2-3 месеца е сложен и времеемък процес. Ако не можете да отделяте повече от час дневно за това, по-скоро се насочете към някакъв по-малък тираж. Помислете кой и колко приятели и роднини можете да помолите да Ви помагат. Повечето хора се справят винаги по-добре.


След като сте обмислили всичко това изпратете книгата си на адрес book@dreambook.bg.

 

В писмото опишете и какъв опит имате, какво време можете да отделите и реално за какво се борите.
В по-голямата част от писмата, които получаваме пише просто: „Цял живот съм имал мечта да издам книга, но не знам какво да направя, откъде да започна.“


Запомнете за начало: „Мечтите искат много труд!“

 
Защо трябва да използвам платформата „Мечта за книга“, не мога ли да си продавам книгата сам?

На пръв поглед доста резонен въпрос – Така или иначе авторът полага основните усилия, защо това трябва да минава през някаква платформа, а не директно през автора?


На първо място това е гаранция. В България съществува мнение, че това писателите са отнесени хора и ако им се дадат някакви пари, то те ще ги изпукат в първото заведение. Фондация „Български издател“ гарантира, че срещу преведените от вас пари Вие ще получите закупения брой книги или, ако проектът не набере нужните суми, ще получите парите си обратно.


На второ място – възможностите за реклама. Известно е, че хората, които четат книги, особено нови български автори не са толкова много. Ние близо 15 години събираме около себе си хора, които се интересуват от българска литература и Ви даваме възможност да представите книгата си пред тази аудитория.


И на трето място – „Мечта за книга“ не е просто платформа за набиране на средства, а И издателство. Ние ще Ви отменим от целия последващ труд – подготвяне на книгата, отпечатване, разпращането ? до закупилите я и всички тези неща, неприсъщи на един автор.

 
Какво трябва да подготви автора за участие в платформата „Мечта за книга“
  • Рекламно представяне на себе си и книгата, плюс части от текста в размер на 4 страници А4

Опишете накратко кой сте, откога се занимавате с литература, защо искате тази книга да види бял свят и какво ще донесе на хората. Колкото е по-силна вашата увереност, толкова е по-голяма вероятността да закупят книгата Ви. Подберете най-силните, според Вас, откъси от книгата, такива, които ще предизвикат желание в читателите да се сдобият с нея.

  • Подбрани части от текста – до 20 страници А4, които ще бъдат представени в сайта като PDF файл.

Добре е читателите да имат възможност да се запознаят с по-обширни откъси от вашата книга, да видят стил, диалози, а не само рекламни изречения. Имайте предвид, че реално продавате „котка в чувал“ и колкото повече разкриете от книгата, толкова продажбите ще са по-големи. Е не всичко, естествено, а само колкото да заинтересувате читателите.

  • Примерна корица и/или други илюстрации към книгата

Корицата продава, това е основно правило. Вероятно без професионална помощ няма да можете да се справите сами, но поне опитайте. Добавете и картини, илюстрации, дори и колажи с текстове от книгата, с които да я направите по видима пред читателите.

  • Рекламен видеоклип

Опитът от подобни западни сайтове показа, че видеоклипа е важна част от рекламата. Най-често видеоклиповете са два вида.
Едните са рекламни презентации на книгата, най-често направени на Power point.
Другият тип са изказвания на автора пред камера.
Кой тип ще предпочетете зависи силно и от Вас – кое от двете ви се удава повече.

Реклама 1   1
Как се става рицар

Авторът не доживя да види книга си издадена, замина си само на 20. Нека да сбъднем мечтата на родителите му!

Фентъзи романът „Как се става рицар” не е класическа приказка за борбата между доброто и злото. Той описва естествения стремеж на всеки човек да докаже способностите си в обществото, в което живее.

За един млад мъж в средновековието няма по-голяма чест от тази, да стане рицар. За целта не е достатъчно да си изкусен боец. Освен храброст в битките, истинският рицар трябва да е и милосърден, за което главния герой Ричард не може да представи доказателства. Заради коварството на вещицата Морана, той се забърква в куп неприятности и приключения, намира нови приятели, печели битки, среща се с различни приказни герои – джуджета, тролове, зигове и други странни същества, вълшебни пръстени, медальони и с невероятния си говорещ меч Скрийм. Изпълнил всички условия, решава да се отърве от влиянието на Морана, но нещастно стечение на обстоятелствата слага край на живота и на двамата. И се сбъдва проклятието на вещицата – всеки собственик на меча след смъртта си да се превръща в яркочервен рубин на ефеса му. Обаче историята не свършва до тук. Авторът проследява пътя на меча от планината Хеброс с наследниците на богомилите през Италия и Франция, чак до нашите дни, за да си зададем въпроса:

Рицар на злото или Рицар на справедливостта? Днес можем само да гадаем…

А мечът с рубини наистина съществува. Понякога се качвам на тавана, отварям резбованото старинно сандъче, разгъвам внимателно намасления плат и без да се докосвам до меча, се любувам на червените отблясъци… А медальона не съм го виждал – дали го има някъде или е плод на въображението на разказвачите на легенди, пренесли през вековете тази история? Не знам…

Така завършва този роман, написан занимателно, с много чувство за хумор и учудващо богато творческо въображение на младия /осемнадесет годишен/ автор Борислав Белински.

3
2
 
Под прожектора  
  Нишки от преплетена вяра
  Чувствени светове
  Самотата (не) спи на възглавницата ми
  Истории по действителни случаи с куче
  Коричка вяра
  Тихата светлина в процепа под вратата
  Приказки за Ейри
  Звездата на скитниците
Пълен списък
 
Най-успешни книги  
1634 лв Завивам се с море
904 лв Спомни си забравените
792 лв Тайните на старата вила - 2
697 лв Мълчанието на майките
671 лв Как се става рицар
 
Нови проекти  
11-12 Чувствени светове
03-12 Тихата светлина в процепа под вратата
19-11 Приказки за Ейри
28-10 Нишки от преплетена вяра
21-10 Истории по действителни случаи с куче
20-10 Коричка вяра
19-10 Звездата на скитниците
13-10 Самотата (не) спи на възглавницата ми
Пълен списък
 
Приключили проекти  
1574 лв. Завивам се с море
1024 лв. Спомни си забравените
792 лв. Тайните на старата вила - 2
697 лв. Мълчанието на майките
671 лв. Как се става рицар
600 лв. Сенките на спомените
590 лв. Самотата спи на възглавницата ми
584 лв. Сеизмичен роман
354 лв. Под звездното небе